profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Societatea Poeților Francezi l-a desemnat pe gălățeanul Constantin Frosin „Prinț al Traducerilor”

 

 

 

 

Consilierul European Giovanni DOTOLI l-a propus pe Constantin FROSIN pentru Premiul European de Traducere HORACE (Constantin FROSIN primise deja în 2003 Premiul European de Poezie VIRGILE), considerându-l pe poetul și traducătorul gălățean un "Prinț al Traducerilor" (între altele). Se finalizează astfel o colaborare de lungă durată între cei doi oameni ai expresiei și creației francofile înalte.

 

”Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu”- inaugurare Alexandria Librării Galați


Edificiul Casa Serfiotti, fost Ethos Café și sediul unor asociații civice a devenit sediul Alexandria Librării Galați. Spațiul de mare atmosferă arhitecturală și spirituală de pe str. Domnească, ce împlinește 150 de ani, va fi o prezență specifică Centrului Istoric al Galaților, care aspiră pe termen scurt sau lung măcar la statutul de Pasaj Pietonal, măcar la sfârșit de săptămână.

Galațiul pierde încă o instituție vitală pentru dezvoltarea din următorii cinci ani

Descentralizarea de Galați se centralizează la Constanța

Nimeni dintre oamenii de decizie din Galați nu vrea să oprească activitățile pentru defavorizarea calculată a județului Galați în favoarea județului Constanța. Afirmația a fost făcută de președintele Patronatului IMM din județul Galați, într-o conferință de presă dedicată semnalării unei legi cu dedicație, ce dezavantajează net Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați. O hotărâre de guvern ce va produce efecte de la 1 ianuarie 2016 prevede că se înființează Administrațiile Regionale pentru Contribuabili Mijlocii pe lângă direcțiile regionale existente, cu excepția administrației din Regiunea sud-est, care se ia de la Regionala Galați și va avea sediul la Constanța.

Copiii cu potențial creativ ai Galaților sunt invitați la Viena de Ziua Dunării!

România este singura țară invitată anul acesta la festivitățile dedicate Zilei Internaționale a Dunării, organizate de către Ministerul Mediului din Austria în data de 20 iunie.

La propunerea Ministerului Mediului din România, Premianții I pentru creațiile lor artistice la etapa națională a concursului școlar internațional „Artistul Dunării ediția 2017/Danube Art Master - Internațional School Competition” vor primi o recompensă pe măsura talentului lor creativ – vor merge la Viena.

În Republica Moldova nu întotdeauna cei care sunt la suprafață sunt și actorii principali

Laurențiu Vasile, coordonator al Acțiunii 2012 și Valeriu Apostol, secretar al Acțiunii 2012, ne anunță sub ce deviză acționează Acțiunea 2012: „La anu re-Unirea!”


Rep.: Basarabia este cu picioarele în est, cu sufletul în vest, cu inima în raiul URSS și are al patrulea guvern al anului 2015. Mai putem spera să facem re-unirea de vis în anul 2018?

Laurențiu Vasile: O facem, fie sub sloganul„Basarabia, pământ românesc!”, fie sub sloganul „Basarabia e România!”. Vedem acest adevăr pe picioare de pod, în gări, pe pereți, unde este scris de activiștii și simpatizanții unirii, care vor să transmită

APEL DE CONȘTIINȚĂ adresat membrilor Parlamentului României, în special celor din actuala majoritate

 

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 prevede alocarea, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a  unei sume derizorii de 12 milioane lei (cca 2,5 milioane de euro) destinate celor 12 milioane de cetățeni și etnici români din afara granițelor țării.

Această sumă este nesemnificativă în raport cu numărul românilor aflați peste hotare și cu principalele nevoi ale acestora. Este absolut necesară acordarea unui sprijin pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identității etnice, culturale, lingvistice şi religioase a acestor români și pentru întărirea legăturilor Statului Român cu ei.

Unirea Basarabiei cu Țara Mamă, refăcută la Tecuci

Pe data de 27 martie se împlinesc 95 de ani de la istoricul Act adoptat, la Chisinău, de către Sfatul Țarii, prin care se proclama Unirea Basarabiei cu Țara Mama. In acest context, dar si ca urmare a recentei situații politice de la Chișinău, Centrul Transfrontalier de Conexiune organizeaza, pe data de 30 martie, simpozionul “Criza politica din Republica Moldova si repercusiunile asupra integrarii europene”. Avem deosebita onoare de a va invita la evenimentul care va avea loc la Tecuci, pe data de 30 martie, cu incepere de la ora 11.00, in sala de conferinte “Ballroom Andra”. La eveniment vor participa reprezentanti ai clasei politice de la Bucuresti si Chisinau, precum si analisti politici