profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Vernisaj de grafică satirică Pavel Botezatu

„Diamantul discret care este Pavel Botezatu strălucește oriunde, dar acum trebuie scos puțin mai la vedere”

Admiratorii armeni și nearmeni ai artei plastice au fost prezenți la sfârșitul lunii decembrie 2018 în Sala de Festivități a Comunității Armenilor din Galați pentru un vernisaj rarisim - o primă expoziție de autor cu miniaturi ale artistului plastic Pavel Botezatu.

 

Regele Mihai a fost comemorat la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

O parte dintre membrii Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei-Filiala Galați au fost prezenți la catedrala Arhiepiscopală din Galați pentru a comemora un an de la dispariția Regelui Mihai al României. A fost o comemorare la Dunărea de Jos a personajului istoric Mihai I al României, desfășurată simultan cu parastasul și serviciul religios organizat la Vechea Catedrală Episcopală și Regală a Mânăstirii Curtea de Argeș, la care au participat Principesa Margareta, custodele Coroanei, și Principele Radu.

Galațiul își face timp pentru un proiect esențial: sărbătorirea României Mari - la o sută de ani, înapoi în viitor

 

Nici viitorul nu mai este ce-a fost odată! O astfel de constatare aparent paradoxală ascunde în ea tragedia zilei, consumată sub ochii noștri. Guvernarea momentului Centenar România nu este aproape deloc preocupată de coeziunea societății românești, nu amintește în discursul public aproape deloc cât de necesară este unirea națiunii în jurul unui ideal național în epoca europenizării și globalizării. Avem noroc însă de niște oameni care sunt conștienți că la 100 de ani de la Marea Unire trebuie să privim cu bucurie și speranță la România viitorului, cu toate acumulările și realizările unui trecut plin de evenimente ale devenirii naționale. Iată câteva din reperele sărbătoririi la Galați a Centenarului României.

Centenarul Marii Uniri continuă să fie celebrat la Galați - 100 de ani înapoi în viitor

 

Ciclul de conferințe „Cum s-a creat România” a programat la Lapidarium „Familia regală  si Marea Unire”

În 30 octombrie 2018, ora 17.00, s-a produs un eveniment de excepție, susținut de un profesor dedicat istoriei de semnificații profunde. Invitatul Direcţiei Judeţeane pentru Cultură Galaţi a completat fericit seria de conferințe publice numite „Cum s-a creat Romania”, prezentând secvențele istorice înalte ale devenirii României, în vâltoarea prăbușirii unei lumi a imperiilor și a nașterii națiunilor.

Societatea Poeților Francezi l-a desemnat pe gălățeanul Constantin Frosin „Prinț al Traducerilor”

 

 

 

 

Consilierul European Giovanni DOTOLI l-a propus pe Constantin FROSIN pentru Premiul European de Traducere HORACE (Constantin FROSIN primise deja în 2003 Premiul European de Poezie VIRGILE), considerându-l pe poetul și traducătorul gălățean un "Prinț al Traducerilor" (între altele). Se finalizează astfel o colaborare de lungă durată între cei doi oameni ai expresiei și creației francofile înalte.

Semnez și EU pentru Reîntregirea României cu Basarabia!

Moto: „Să nu tânjim după România Mare, să ne dorim România Întreagă!

Galațiul a deschis în 26 octombrie 2018 campania de semnături „Un milion pentru Unire”. Președintele Acţiunii 2012, George Simion, a fost prezent în mijlocul voluntarilor Acțiunii la Casa de cultură a sindicatelor „Invităm toți gălățenii să semneze pentru Basarabia. Măcar acum, în al 12-lea ceas, trebuie să vorbim despre reîntregire națională. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne cunoscut ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom veni zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, de la Carei până la Orhei, așa că gălățenii nu pot lipsi”, a spus președintele Acţiunii 2012, George Simion.

”Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu”- inaugurare Alexandria Librării Galați


Edificiul Casa Serfiotti, fost Ethos Café și sediul unor asociații civice a devenit sediul Alexandria Librării Galați. Spațiul de mare atmosferă arhitecturală și spirituală de pe str. Domnească, ce împlinește 150 de ani, va fi o prezență specifică Centrului Istoric al Galaților, care aspiră pe termen scurt sau lung măcar la statutul de Pasaj Pietonal, măcar la sfârșit de săptămână.