profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

APEL DE CONȘTIINȚĂ adresat membrilor Parlamentului României, în special celor din actuala majoritate

 

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 prevede alocarea, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a  unei sume derizorii de 12 milioane lei (cca 2,5 milioane de euro) destinate celor 12 milioane de cetățeni și etnici români din afara granițelor țării.

Această sumă este nesemnificativă în raport cu numărul românilor aflați peste hotare și cu principalele nevoi ale acestora. Este absolut necesară acordarea unui sprijin pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identității etnice, culturale, lingvistice şi religioase a acestor români și pentru întărirea legăturilor Statului Român cu ei.

 

Galațiul pierde încă o instituție vitală pentru dezvoltarea din următorii cinci ani

Descentralizarea de Galați se centralizează la Constanța

Nimeni dintre oamenii de decizie din Galați nu vrea să oprească activitățile pentru defavorizarea calculată a județului Galați în favoarea județului Constanța. Afirmația a fost făcută de președintele Patronatului IMM din județul Galați, într-o conferință de presă dedicată semnalării unei legi cu dedicație, ce dezavantajează net Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați. O hotărâre de guvern ce va produce efecte de la 1 ianuarie 2016 prevede că se înființează Administrațiile Regionale pentru Contribuabili Mijlocii pe lângă direcțiile regionale existente, cu excepția administrației din Regiunea sud-est, care se ia de la Regionala Galați și va avea sediul la Constanța.

Unirea Basarabiei cu Țara Mamă, refăcută la Tecuci

Pe data de 27 martie se împlinesc 95 de ani de la istoricul Act adoptat, la Chisinău, de către Sfatul Țarii, prin care se proclama Unirea Basarabiei cu Țara Mama. In acest context, dar si ca urmare a recentei situații politice de la Chișinău, Centrul Transfrontalier de Conexiune organizeaza, pe data de 30 martie, simpozionul “Criza politica din Republica Moldova si repercusiunile asupra integrarii europene”. Avem deosebita onoare de a va invita la evenimentul care va avea loc la Tecuci, pe data de 30 martie, cu incepere de la ora 11.00, in sala de conferinte “Ballroom Andra”. La eveniment vor participa reprezentanti ai clasei politice de la Bucuresti si Chisinau, precum si analisti politici

În Republica Moldova nu întotdeauna cei care sunt la suprafață sunt și actorii principali

Laurențiu Vasile, coordonator al Acțiunii 2012 și Valeriu Apostol, secretar al Acțiunii 2012, ne anunță sub ce deviză acționează Acțiunea 2012: „La anu re-Unirea!”


Rep.: Basarabia este cu picioarele în est, cu sufletul în vest, cu inima în raiul URSS și are al patrulea guvern al anului 2015. Mai putem spera să facem re-unirea de vis în anul 2018?

Laurențiu Vasile: O facem, fie sub sloganul„Basarabia, pământ românesc!”, fie sub sloganul „Basarabia e România!”. Vedem acest adevăr pe picioare de pod, în gări, pe pereți, unde este scris de activiștii și simpatizanții unirii, care vor să transmită

27 martie 1918, Actul Unirii Republicii Democratice Moldoveneşti (Basarabia) cu Mama Sa România (1918)

Conţinutul Actului Unirii

În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama ei România.

Mai sunt pe lume sifilitici…

În argoul românesc sifilitic ar însemna nebun sau trăsnit.

Nu ştiu dacă pe ruseşte are aceleaşi conotaţii.

În realitate este o boală de care a sucombat, ori mai degrabă a crăpat până şi icoana bolşevicilor agentul Germaniei, tovarişci Vladimir Ilici Lenin, plătit cu Ordinul Băncii Imperiale Germane No. 7433, din 2 martie 1917 cu 50 de milioane mărci aur.

Boala, de mult se ştie, este extrem de contagioasă.

Ea se poate răspândi atât prin contact sexual normal, cât şi anal şi oral.

Ocazional, boala poate fi transmisă de la o persoană la alta prin sărut îndelung sau prin contact direct piele piele.

De multe ori, persoana infectată nu ştie că are boala şi o transmite partenerului de sex.”

Dar totuşi staţi liniştiţi.

Sifilisul nu se poate lua de pe scaunul toaletei, mânerul de la uşi, piscine, jacuzzi, căzi de baie, haine folosite de o persoană bolnavă sau folosind aceleaşi tacâmuri.”

Aşa se face că precis în urma unei nevinovate atingeri, un jurnalist rus de la „APN” pe larg „Agenstvo Politiceskih Novostei” respectiv „Agenţia ştirilor politice”, din Rusia, moscovitul Dimitrii Rodionov, a publicat un articol al cărui titlu este:

Nu este timpul să recroim România?”

Cei din Basarabia nu sunt atât de interesați de frații lor din Cernăuți și din sudul Basarabiei. Aproape de loc pot să spun

Areta Moșu, președinte al Despărțământului Mihail Kogălniceanu din Iași al Asociațiunii Astra aduce românii de pretutindeni la filonul originar

„La români, partea rămasă în afara granițelor statului liber este tot atât de mare și de însemnată ca și cea rămasă între hotarele lui” (A. D. Xenopol)

 

Reporter: Dna Areta Moșu, sunteți un organizator de excelență a taberelor pentru românii de pretutindeni. Pe care dintre ei îi aduceți cu prioritate în aceste tabere?

Areta Moșu: Prima noastră grijă în cadrul Asociațiunii Astra-Asociațiunea Transilvană pentru Cultura și Literatura Poporului Român, înființată în 1861 la Sibiu, având ca prim președinte pe Mitropolitul Andrei Șaguna-este de a avea grijă de cei din jurul țării, frații de sânge din fostele noastre teritorii, Basarabia, sudul Basarabiei din Regiunea Cernăuți,Transcarpatia – Ucraina. O altă categorie de români sunt cei care trăiesc în diferite localități din jurul granițelor României. Marele istoric Nicolae Iorga spunea „România este o țară înconjurată de români”. Legăturile noastre culturale sunt tot mai strânse cu românii din sudul Dunării, din Ungaria prin despărțămintele noastre dar și cu alte societăți