profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Dumitru Oprea: „PSD-ALDE vor o altă țară. Se va numi „România în genunchi!“

 

Dacă nu avem la Galați lideri liberali care să lanseze mesajele forte de care are nevoie țara în aceste momente de dezbinare națională (așa știe PSD-ALDE să sărbătorească Anul Marii Uniri?!) să-i cităm pe cei de la Iași. Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenția, într-o declarație de presă, că România se află la o răscruce care pune în discuție nu doar arhitectura constituțională a țării, dar semnalează și finalul unei epoci. „Indiferent care va fi deznodământul luptei care se dă în aceste zile, țara noastră nu va mai arăta la fel“, arată parlamentarul ieşean. Există două viziuni fundamental diferite: „o parte a țării va merge spre calea prosperității, a independenței justiției și a spiritului european. Cealaltă pare să o ia spre Răsărit, cu subordonarea justiției de către politic, sărăcirea accentuată a populației în favoarea «noilor oligarhi» de la Teleorman“.

 

Vrei să treci vama? Ia-ți și cântarul!

   Acum câteva zile am citit pe un site o postare, care mi-a provocat nemulțumiri și revolte spirituale: ” Dragi Studenți Basarabeni, de curând guvernul României a impus restricții basarabenilor de a transporta în România mai mult de 1kg de mere, 1kg de zahăr, 1kg de ulei, 1kg de orez… (lista alimentelor continuă) în perioada de 1 saptamana. Astfel că, dacă ar fi sa ne conformăm acestei legi abuzive, atunci ar trebui ca pachetele trimise de către parinții voștri din Republica Moldova să respecte rigorile de mai sus.

Noul FSN face injecţia letală în vena medicinei primare

 

Suntem Trabant  şi nu Ferrari!


„Anul 2008 a fost primul an în care am putut spune că venitul nostru a fost cât de cât uman. Acum ne întoarcem de unde am plecat: o să aducem bani de acasă pentru funcţionarea cabinetului şi pentru plata asistentei, dacă o să avem de unde! O sa plecăm iar umiliţi de la cabinete, neputând să ne permitem să luam o carte, sa ieşim la un congres, ca să nu mai vorbim de ţinuta unora dintre noi. Cum vreţi sa fie actul medical calitativ,  când noi nu sântem mulţumiţi de viaţa pe care o ducem? Probabil iar vor pleca toţi oamenii de calitate acolo unde munca lor să fie răsplatită, conform pregătirii profesionale.Credeţi că este normal ca un medic primar să nu câştige nici cât o asistentă debutantă?”  Iată doar câteva dinre comentariile adăugate semnăturilor lor de peste 3000 de medici de familie, care au adresat Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului  un memoriu , ce pune în evidenţă catastrofa spre care se îndreaptă medicina primară. În condiţiile în care autorităţile locale nu se implică în nici un fel, toate cheltuielile fiind suportate de medicii de familie (cheltuieli cu personalul şi întreţinerea cabinetului, cotizaţii, congrese obligatorii, utilităţi, inclusiv asigurararea combustibilului de încălzire, zugrăvire cabinet, construire grupuri sanitare, etc.) şi pe fondul prevederilor noului Buget - cu venituri  reduse cu 40% faţă de anul 2008 - mulţi medici de familie au o singură certitudine: vor închide cabinetele.

Zanfir Ilie, acest Domn Goe ajuns la maturitate, îşi dă doctoratul!


Avem pentru dumneavoastră o ştire de sezon: Zanfir Ilie, director la Biblioteca VA Urechia, şi-a luat concediu. Ca să-şi pregătească teza de doctorat. Doctoratul în jurnalism. Remarcabil, exemplar, convingător! Iată câtă devoţiune şi dedicaţie la un om care se respectă şi îi respectă pe cetăţenii din Oraşul Roşu, dorindu-se educat şi cu doctorat. Oricât de cârcotaş ai fi, trebuie să recunoşti că Zanfir Ilie este un exemplu de carieră încheiată spectaculos. Pentru că oricât ne-am strădui să-i recunoaştem dedicarea şi aplecarea (şi) spre cultură, cariera lui Zanfir este totuşi spre final. Care final are nevoie de un doctorat, aşa cum zanfirul sau ardeanul sau mancaşul sau dumitrescul sau munteanul nu se pot împlini decât prin devoţiunea şi dedicaţia pentru munca de partid. Cum nu putea fi dat un doctorat în munca de partid (prea ar fi fost mare sfidarea pentru un promovat în funcţie printr-un concurs trucat pe linie de partid-cititorii de Impact au avut la

ComunISME de bloc

ComunISME de bloc