profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Filiala Galați UZPR - Apel la unitate, dialog și comunicare

 

 

Pentru că, de ceva timp, la vârful Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România lucrurile nu sunt tocmai frumoase, dorim să facem public Apelul Filialei UZPR - Galați ai cărei membri sunt îngrijorați de starea de neînțelegere și dezbinare, care s-a creat la nivelul acestei Uniuni de creație.
La întâlnirea cu membrii Filialei UZPR - Galați, de miercuri, 14 martie 2018, între alte aspecte dezbătute, legate despre cum ne raportăm și cum respectăm Codul deontologic al ziaristului, am dezbătut și aprobat acest Apel la unitate, dialog și comunicare.
În dorința noastră de a încerca să îndreptăm atenția asupra importanței respectării libertății de exprimare, asupra importanței slujirii comunității în care ne aflăm, publicăm acest apel.

 

Cât costă (dez)informația publică la Primăria Galați? 5377,14 lei ? Nu, doar 1200 de lei!

Atât are de plătit sussemnatul pentru „insolența” de a cere pe cale de contencios administrativ obținerea de informații de interes public de la primăria Galați. Am uzat de prevederile Legii 544/2001 pentru a determina autoritatea publică (Primăria Galați) să furnizeze informațiile solicitate. Capcană! S-a dovedit că niște judecători pot oricând să sancționeze interesul legitim de a afla informații de interes public.

Jurnalist 2007- instrucţiuni de folosire şi exploatare

Ce este un jurnalist? O privire fugitivă pe Statutul jurnalistului (şi sunt sigur că mulţi dintre cei care s-au rătăcit în această meserie or să exclame: "Cum, există şi aşa ceva!?") lămureşte imediat şi exhaustiv. Jurnalistul este acea persoană care exercită dreptul inviolabil la liberă exprimare şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse jurnalistice - fie ca angajat, fie independent - indiferent de domeniul mass-media în care lucrează (presă scrisă, audiovizual, online, etc.). Încă ceva foarte important: profesiunea de jurnalist este recunoscută de organizaţiile profesionale, patronale şi sindicale semnatare ale Statutului Jurnalistului şi ale Contractului Colectiv pe ramura mass-media (CCMM). Nu este cazul şi nici spaţiul să refacem acum istoria de 6 ani a sindicalismului din presa gălăţeană. Spunem în treacăt că şi aceasta, ca toate istoriile româneşti recente, este punctată de victorii ale bunului simţ civic dar şi de trădări mizerabile, tipice de altfel mentalităţilor de slugi ale unor jurnalişti şi de apucăturile despotice ale patronilor de presă din Galaţi.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ține frontul jurnalismului și fără ordinele coloneilor

  

Este momentul să notăm punctul final al atacului dement și sinucigaș al unui grup de puciști asupra Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Timp de șase luni, funcționarea UZP a fost anihilată total de atacul de tip militar al puciștilor colonei în rezervă și activiști reșapați PCR-PSD. Au fost șase luni de scoatere de pe linia bunei activități civice și profesionale a singurei Uniuni de creație jurnalistică din România, ce și-a căpătat pe merit statutul de uniune de creație jurnalistică de utilitate publică. În 8 februarie 2018 a luat sfârșit evacuarea UZP din sediu, în 9 februarie s-a procedat la inventarierea bunurilor aflate în dotarea uniunii iar în 13 februarie a reînceput activitatea normală de lucru. Iată că dintre atâtea atacuri distructive asupra României coerente și inteligente se întâmplă și astfel de ratări, ce trebuie remarcate și salutate.

Mai animalelor si pasaricilor

Mai animalelor si pasaricilor