profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Despre "Gala Centenarului 2018", Galaţi. (Un text cam sărat pe alocuri)

De două feluri ar fi putut fi gala asta, ca să nu fie o mare mizerie. În primul rând, ar fi putut fi o Gală de Box. Adică, mai multe meciuri, într-o seară, cu sportivi de renume şi multă lume în tribune. Ar fi fost frumos să avem o astfel de gală a Centenarului. Dar n-a fost.

 

Doamna Lia Olguța Vasilescu și discriminarea pozitivă!

 

„Statele părţi vor interzice toate tipurile de discriminare pe criterii de dizabilitate şi vor garanta tuturor persoanelor cu dizabilităţi protecţie juridică egală şi efectivă împotriva discriminării de orice fel”. (Art 5 Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, ratificată de România în anul 2010)

Asociația Calea spre Acces și alte ONG-uri au solicitat Guvernului României, precum și Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din cadrul Senatului să se înlocuiască sintagma de „nevăzător” cu „persoană cu handicap grav” din proiectul Noii Legi a pensiilor, întrucât este prevăzut în Constituție, în Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și în convențiile internaționale că toate tipurile de handicap de aceeași gravitate au drepturi egale.

Dacă se va accepta această modificare persoanele cu handicap grav se pot pensiona la limită de vârstă în aceleași condiții ca persoanele nevăzătoare.

De asemenea, am propus ca indemnizația lunară de însoțitor primită de la Casa Națională de Pensii să fie egală cu cea luată prin Primărie.

Gratuități și facilități să fie! se zice la Primăria PSD-ALDE, dar la Transurb sufocat de penalități nu e veselie

Am scris despre scamatoriile bugetare ale Primăriei Galați în urmă cu câteva zile, dar nu părea că aceste pase de tip hocus-pocus scabros preparatus erau așa de grosiere. La capitolul venituri, în trimestrul I, deficitul este de 2,11 milioane lei, la capitolul cheltuieli sunt planificate 84,05 milioane de lei, deci un consum mai mare cu 25,27 milioane de lei față de aceeași perioadă din anul 2017. Consumă combustibil bugetar și bugetul Transurb din 2018: 8,4 milioane lei, majorat consistent față de 2017 (5,54 milioane lei). Chiar și așa supraalimentat, Transurb continuă să lucreze cu motoarele turate în gol și degeaba – sindromul pomană electorală cu gratuități și facilități lovește și îndoaie osia comunitară.

MANIFEST! Unioniștii anunță: FĂRĂ POLITICĂ ÎN ACEASTĂ ZI SFÂNTĂ!

      Platforma Unionistă Acțiunea 2012, organizatoarea Marșului Unirii din 1 Decembrie, de la Alba Iulia, anunță că nu se va organiza niciun protest cu ocazia Zilei Naționale și cere diferitelor tabere politice să rămână în afara Cetății Unirii.

Epopeea deszăpezirii la Consiliul Județean Galați, în viscolul penalului (I)

 

  • În iarna 2016-2017, Consiliul Județean Galați a plătit către societățile Vega 93 și Lemacons suma de 2.155.426 lei pentru deszăpezirea drumurilor județene.
  • Între 01.11.2016 - 31.12.2016, din motive de iarnă blândă, s-au făcut economii, iar cele două firme abonate la bani publici și mai marii județului s-au folosit de tot soiul de tertipuri pentru a deconta întreaga sumă alocată inițial
  • Schema ar putea fi aplicată și în sezonul 2017-2020, în acest scop fiind deja întreprinse primele demersuri

Când Damen se zgârcește pentru 55 milioane, Naval Group câștigă un contract de corvete de 1,6 miliarde de euro?!

Într-o țară încăpută pe mâna unui Guvern de tipul „grup infracțional organizat”, nu se prea vorbește despre cum vor fi direcționați banii de înarmare a României către jupânii Europei, adică cei care o țin la ușa Schengenului. Pe ici pe colo, inițiații mai văd câte un articol, ticluit din instinct partinic, poate mai iese un contract de publicitate (sau contrapublicitate, mascată în „investigație” despre corupție în România). Este și cazul afacerii „Corvete pentru Ministerul Apărării din România”. Miza imensă a extragerii banilor de înarmare a României a produs o răfuială mediatică ante portas licitație, între primii doi competitori: Damen-Olanda și Naval Group-Franța. Au fost  salve cu corupție de import, în funcție de „tunari”, când cei de la Naval Group, când cei de la Damen. Se făcea astfel pregătirea deschiderii plicurilor pentru licitația ce a fost/trebuia finalizată în 16 noiembrie. Din ce s-a mai scris pe ici, pe colo, în presa interesată de subiect – „Rezultatul licitației de 1,6 miliarde de euro pentru corvete, ținut secret din motive dubioase”- ni se confirmă o bănuială sinistră: presa românească este jucăria sorții. Soarta nemiloasă a manipulării din motive de interes imediat: de a ciuguli niște ciosvârte de la masa carnasierelor bugetare mari. Cum rămâne cu interesul public și interesele majore ale României?

Mulți bani la firma cu firman de la ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos


Urechile enoriașilor nu mai aud decât un singur cuvânt: bani!

E ordin pe BOR: bani, bani, bani!Bani pentru visteria arhiepiscopiilor! Domnește teroarea în casa Domnului! N-o spunem noi, că nu mai avem suflu să ne ridicăm la înălțimea unei investigații profesioniste a jefuirii banului public prin agenții de teren din biserici-preoții. O spune Antena 3, la emisiunea „În premieră”.

La modul general național, credința este ortodoxă și universală, dar avidă de bani

indiferent pe unde miluiește domnul și ordonă înaltul ierarh al locului. Preotul trebuie să bage pe gât enoriașului cruciulițe, brățări, icoane de mașină, odorizante de mașină. E un pachet, primit de la arhiepiscopie, cu ordin de zi: pachetul, de 1300 de lei, trebuie vândut! Nu ai vândut, te-ai ars. Adică te-a ars Înalt prea Puternicul Arhiepiscopiei.