profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Centenar ratat


Eu cred că am ratat Centenarul.
Noi toți l-am ratat, ca popor.
Ieri am sărbătorit.
Ce?
Că România-i mai mică decât acum 100 de ani?
Cuvântul Unire, sensul si înțelesul său, au devent ceva învechit azi, ca niste nădragi rupti și decolorați. Ne uitam la nădragi, dar nu-i mai îmbrăcăm. Sărbătorim Unirea, dar considerăm că azi ea e „inoportună”.

 

Niciodată în istoria României nu au fost în funcția publică și de conducere atât de mulți proști!

 

Marian Filimon, președintele PIMM - filiala Galați pune niște sinceritate inflamabilă peste ipocrizia și fanariotismul vremurilor noi

 

 Reporter: Cum să scoți Galațiul din fundătura de sud-est a Europei, dacă nici Patronatul IMM-urilor n-are răspunsuri la marile probleme privind decăderea și subdezvoltarea municipiului?!

Marian Filimon: Patronatul IMM are o serie de informații despre dezvoltarea care poate ține Galațiul conectat la drumul drept…

Rep.: Drept la…pod! A avea sau a nu putea face un pod peste Dunăre - aceasta este provocarea momentului!

M.F.: Podul se va face! Totul decurge conform caietului de sarcini de licitație. Cei din proiectare au un avans, ceea ce înseamnă că termină mai devreme - au un an la dispoziție pentru proiectare. Cei de la Astaldi au o problemă-insolvența, dar insolvența lor nu e ca la noi, e ca la italieni. E insolvență la o firmă mare, protejată de Guvernul Italiei, cu posibilitatea de a contracta și executa lucrări. Din ce știu eu, lor li se trage de la Podul construit peste Bosfor, la turci, care nu

Suntem în fundul gol în faţa autorităţilor

Arhitectul Sergiu Porumboiu rămâne un membru fondator al Ordinului Arhitecţilor, dar unul cam pesimist

Reporter: Domnule arhitect Porumboiu, Ordinul Arhitecţilor pare o fantomă care bântuie prin oraş.
Sergiu Porumboiu: Nu e o fantomă, e o necesitate. S-a făcut simţită în ultimii ani, ca o intervenţie reparatorie. Ordinul era o iniţiativă veche, de 50-60 de ani, întreruptă în perioada comunistă, şi reluată după ‘90. A fost iniţial Registrul Arhitecţilor, dar au apărut PFA-urile şi SRL-urile. Au mers amândouă formele de organizare, deşi comenzile mari mergeau pe filieră, la IPJ. Era o chestie de grupă sanguină corespunzătoare. Ha,ha!  Nu e o exagerare, dar totul se raportează la prieteni, compatibilităţi, licitaţii...Nu meriţi, nu lucrezi!
Rep.: De fapt, Ordinul Arhitecţilor este un fel de tătic al arhitecţilor?
S.P.: Nu e tătic, e mai degrabă un plutonier, care îţi dă voie să baţi pasul, dar care poate fi şi pe loc. E musai să fii în Ordin, ca să ai drept de semnătură. Ordinul există în toate ţările.
Rep.: Are şi autoritate?
S.P.: Îşi rezolvă problemele!
Rep.: Are structuri alese sau numite?

 

Hurdubae a luat-o pe calea bolşevismului luminos


  • Primarul PSD-ist Hurdubae Cătălin consideră că presa de anchetă trebuie tratată ca un „element duşmănos”.
  • Bolşevismul dictat de Dragnea l-a determinat pe Hurdubae să ia decizii dictatoriale împotriva libertăţii de exprimare.
  • Accesul la informaţiile publice a fost INTERZIS presei de anchetă. Oare de ce?

Galaţii - pata albă pe harta minunilor României


A fost cândva o campanie a ziarului Evenimentul Zilei, de stabilire a celor 7 minuni ale României. Bună campanie! A urmat și una a cotidianului gratuit Adevărul de seară de Galați. Utilă campanile! Dând dovadă că nu citesc nimic, că n-au urmă de simţ civic, ca nu le pasă şi că-l dau dracului de patriotism local, locuitorii (populaţia) din ţinutul Galaţilor n-au votat nimic, n-au susţinut nici un monument, nu s-au sinchisit măcar să pună în discuţie evidenţa dovezilor istorice şi arheologice, care ar fi introdus în finala topului 7 măcar unul sau unele dintre monumentele Galaţilor. Acum, când este prea târziu, să procedăm totuşi la mai mult decât nimic.

 

Apocalipsa Apaterm după Stan: „Vă spun cu certitudine, în iarna asta vom rămâne în frig!”

Adriana Stratulat, administrator special la societatea publică în faliment Apaterm se face că este responsabilă de catastrofa agentului termic la Galați și vorbește consiliului local. Este consiliul local care se face că ascultă și că decide ceva inteligent. După cum mârâie pe la colțuri Eugen Găvan de PC și Florin Popa de PSD, nu sunt semne că ar fi chiar Consiliul care poate fi bănuit de responsabilitate și inteligență politică.

Verde-n fata

Verde-n fata