profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Apocalipsa Apaterm după Stan: „Vă spun cu certitudine, în iarna asta vom rămâne în frig!”

Adriana Stratulat, administrator special la societatea publică în faliment Apaterm se face că este responsabilă de catastrofa agentului termic la Galați și vorbește consiliului local. Este consiliul local care se face că ascultă și că decide ceva inteligent. După cum mârâie pe la colțuri Eugen Găvan de PC și Florin Popa de PSD, nu sunt semne că ar fi chiar Consiliul care poate fi bănuit de responsabilitate și inteligență politică. Adriana Stratulat: „Avem evidența asociațiilor, facem și analize în interiorul asociațiilor, care sunt blocurile cu cele mai mari datorii, am făcut notificări la asociațiile cu datorii mari, nu le vom furniza energie termică dacă nu-și plătesc aceste datorii, avem analize pe grad de încasare, cât la sută, care este valoare medie a datoriei pe apartament, am făcut și fluturași prin care am înștiințat ce datorie le revine din datoria totală. Avem și hotărâri judecătorești rămase definitive...78 de asociații au grad de încasare între 10 și 25 la sută, datoria medie pe apartament conectat la sistem este de 5-6 milioane, avem 24 de asociații cu grad de încasare sub 10%. Există și asociații cu încasări de 1,1%, cum este 251. Aici datoria este între 4000 și 10 000 de lei pe apartament. Avem situația...”

 

Primarul Stan vorbește și el Consiliului despre aventura agentului termic

în orașul lăsat în paragină multilateral lăbărțată de Partid(PSD), de-a lungul celor 24 de ani de guvernare imbecilă. Am asistat la un discurs despre starea nesimțirii politice și cetățenești, în contextul falimentului Sistemului de Partid, aplicat tovărășește în economia socialistă de cumetrie capitalistă mafiotă de stat. Este probabil momentul de vârf al carierei lui Marius Stan și a politicii de la Dunărea de Jos. Adică aici unde tot mai puțini oameni spun adevărul, au curajul să se exprime și le pasă de ce

 

Suntem în fundul gol în faţa autorităţilor

Arhitectul Sergiu Porumboiu rămâne un membru fondator al Ordinului Arhitecţilor, dar unul cam pesimist

Reporter: Domnule arhitect Porumboiu, Ordinul Arhitecţilor pare o fantomă care bântuie prin oraş.
Sergiu Porumboiu: Nu e o fantomă, e o necesitate. S-a făcut simţită în ultimii ani, ca o intervenţie reparatorie. Ordinul era o iniţiativă veche, de 50-60 de ani, întreruptă în perioada comunistă, şi reluată după ‘90. A fost iniţial Registrul Arhitecţilor, dar au apărut PFA-urile şi SRL-urile. Au mers amândouă formele de organizare, deşi comenzile mari mergeau pe filieră, la IPJ. Era o chestie de grupă sanguină corespunzătoare. Ha,ha!  Nu e o exagerare, dar totul se raportează la prieteni, compatibilităţi, licitaţii...Nu meriţi, nu lucrezi!
Rep.: De fapt, Ordinul Arhitecţilor este un fel de tătic al arhitecţilor?
S.P.: Nu e tătic, e mai degrabă un plutonier, care îţi dă voie să baţi pasul, dar care poate fi şi pe loc. E musai să fii în Ordin, ca să ai drept de semnătură. Ordinul există în toate ţările.
Rep.: Are şi autoritate?
S.P.: Îşi rezolvă problemele!
Rep.: Are structuri alese sau numite?

 

Verde-n fata

Verde-n fata

Galaţii - pata albă pe harta minunilor României


A fost cândva o campanie a ziarului Evenimentul Zilei, de stabilire a celor 7 minuni ale României. Bună campanie! A urmat și una a cotidianului gratuit Adevărul de seară de Galați. Utilă campanile! Dând dovadă că nu citesc nimic, că n-au urmă de simţ civic, ca nu le pasă şi că-l dau dracului de patriotism local, locuitorii (populaţia) din ţinutul Galaţilor n-au votat nimic, n-au susţinut nici un monument, nu s-au sinchisit măcar să pună în discuţie evidenţa dovezilor istorice şi arheologice, care ar fi introdus în finala topului 7 măcar unul sau unele dintre monumentele Galaţilor. Acum, când este prea târziu, să procedăm totuşi la mai mult decât nimic.