profcompass.com
profcompass.com
europebanking.net
europebanking.net
Aboneaza-te la newsletter

Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova și-a dat demisia

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Premierul Republicii Moldova și-a dat demisia din funcție. Anunțul a fost făcut astăzi, de șeful Executivului, în cadrul unui briefing.
”Cred că un obiectiv al prim-ministrului este să sprijine o anchetă obiectivă. Îmi pare rău că am lăsat subiectul cu prezența sau absența unei diplome să ia conotații diferite și să fie folosită drept un instrument pentru jocurile politice. În toată această perioadă am insistat ca organele de drept să-și facă lucrul până când eu voi comenta acest subiect. Vreau să-mi anunț demisia, iar odată cu aceasta nu vor exista suspiciuni că voi influența ancheta”, așa și-a început discursul Chiril Gaburici.

”Este un gest foarte bine calculat și matematic. Sunt împăcat cu mine și deciziile pe care le-am luat la anumite etape. Am venit în fruntea Executivului să lucrez și să aduc rezultate”, a mai spus Gaburici.
Chiril Gaburici a fost învinuit că diplomele sale, privind studiile, ar fi false. În acest sens a fost făcută o investigație care a adus dovezi concrete în privința veridicității informației.

În același timp, acum o săptămână, prim-ministrul încă în funcție a solicitat demisia președintelui țării, Nicolae Timofti, și a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, dar și demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar cel care își va da demisia este chiar el, susținea Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici s-a aflat în funcția de premier al Republicii Moldova aproximativ 5 luni.

Adauga comentariu


Security code
Refresh